Динаміка коксоутворення за невеликих ступенів заповнення активної поверхні коксом - Патриляк, К.І.; Охріменко, М.В.; Патриляк, Л.К.; Ліхньовський, Р.В.; Кондратюк, А.З. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2003)
Із застосуванням нового крекінг-регенераційного імпульсного методу вивчено динаміку коксоутворення на цеолітвмісній мікросфері для ступенів закоксування у мас. долях від 0,07 до 0,6 %. Виявлено коливальний характер перебігу процесу, який обговорюється з нерівноважних термодинамічних позицій коливальної конкурентної адсорбції.