Мультифрактальный анализ биоразнообразия и ценотической структуры сообщества растений по данным дистанционного зондирования - Артюшенко, М.В.; Зуб, Л.Н.; Подгородецкая, Л.В.; Федоровский, А.Д. (Доповіді НАН України, 2011)
Обгрунтовано використання мультифрактальної моделі опису різноманіття вищої водної рослинності водойм. На прикладі оз. Світязь розглянуто застосування методів дистанційного зондування як ефективного засобу збирання просторово-розподілених даних для аналізу структури угруповання асоціацій і верифікації моделі. Наведено опис різноманіття фітоценозів макрофітів озера, визначено мультифрактальні властивості структури угруповань.