Ефективність домембранних методів очищення дренажних вод полігонів твердих побутових відходів - Балакіна, М.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Досліджено варіанти домембранного очищення дренажної води полігону депонування твердих побутових відходів — окиснювальних, сорбційних і коагуляційних; найбільш придатними можна вважати останні. При проведенні реагентної коагуляції активність коагулянтів може бути розташована у ряд оксисульфат алюмінію > сульфат алюмінію > сульфат заліза > оксид кальцію. Щодо електрохімічних методів, більш бажаною доцільно вважати гальванокоагуляцію, незаперечною перевагою якої є економічність і простота апаратурного оформлення процесу.