Паралельне обчислення нерухомої точки циклічного оператора - Жук, П.Ф.; Бондаренко, Л.М. (Доповіді НАН України, 2011)
Визначено поняття циклічного оператора в напівупорядкованому банаховому просторі. Цей оператор має блочну структуру і виникає при моделюванні циклічних хімічних процесів у каскадах апаратів. За певних умов циклічний оператор має нерухому точку, що моделює усталений режим роботи каскаду. Запропоновано і обгрунтовано метод паралельного обчислення цієї нерухомої точки циклічного оператора.