Оцінка екологічного стану водосховищ гідроенергетичного призначення на р. Південний Буг за гідрогеологічними показниками - Яцик, А.В.; Чернявська, А.П.; Басюк, Т.О. (Гідроенергетика України, 2010)
Проаналізовано особливості гідробіологічних угрупувань водосховищ гідроенергетичного призначення р.Південний Буг. Дослідження проведено за такими показниками: видовий склад, кількість, біомаса, трофічні характеристики, індекс сапробності за Пантле-Букком, за Балушкіною (для угрупувань бентосу), індекс видового різноманіття Шеннона окремо за чисельністю та біомасою, індекс Пареле, рибопродуктивність водосховищ.