Підвищення ефективності контролю та діагностики потужних гідрогенераторів за рахунок застосування ємнісних вимірювачів параметрів механічних дефектів - Левицький, А.С. (Гідроенергетика України, 2010)
Обґрунтовано переваги ємнісних сенсорів при застосуванні їх для контролю та діагностики потужних гідрогенераторів. Показано, що сенсори даного типу є перспективними пристроями, які широко застосовуються провідними світовими компаніями (зокрема VibrosytM, Канада). Наведено матеріали про розробки таких сенсорів в Інституті електродинаміки Національної академії наук України.