“Національна меншина”: підходи до визначення - Туник, М.О. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2010)
Основна мета статті полягає в роз’ясненні поняття національної меншини як суспільного явища. Здійснюється аналіз категорій ”національна меншина”, ”національна група”, ”етнічна меншина”. Автор зауважує, що у вітчизняній і світовій політичній літературі не існує універсальної, сталої концепції національних меншин.