Абсентеїзм як тип електоральної поведінки - Бучин, М.А. (Збірник наукових праць "Політологічні студії", 2011)
В статті досліджується абсентеїзм як різновид електоральної поведінки громадян. Автор аналізує різні моделі електоральної поведінки та виводить фактори, що визначають рівень абсентеїзму під час виборчих кампаній. Також здійснено типологію абсентеїзму та визначено його вплив на демократизацію суспільства.