Параметри ґрунтів для оцінювання лісорослинного потенціалу дубових лісів Харківщини - Распопіна, С.П.; Лісняк, А.А.; Мостепанюк, А.А. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Визначено, що лісорослинний потенціал ґрунтів щодо умов свіжого груду Лівобережного Лісостепу найбільш повно характеризується системою показників, що включає: морфологічні, фізичні, фізико-хімічні та агрохімічні властивості. Проте найінформативнішим індикатором потенціалу лісових земель є мінералогічний та гранулометричний склад ґрунтів-підґрунтя.