Популяційні дослідження сосни звичайної (Pinus sylvesrtis L.) в Україні як основа селекції та насінництва, збереження й відтворення її генетичного поліморфізму - Мажула, О.С.; Дишко, В.А. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
Аналізуються зарубіжні та вітчизняні дослідження українських популяцій сосни звичайної. Підкреслюється особлива цінність реліктових та крайніх острівних популяцій, необхідність їх ідентифікації та збереження. Детального дослідження фенотипічних і генетичних особливостей потребують рівнинні популяції сосни.