Прогнозування поширення осередків комах-хвоєгризів у дослідному лісництві степового філіалу УКРНДІЛГА - Мєшкова, В.Л.; Назаренко, С.В. (Науково-виробниче видання "Лісовий журнал", 2011)
За принадністю ділянок для поширення осередків масового розмноження комах-хвоєгризів розраховано потенційні площі осередків масового розмноження рудого (РСП) та звичайного (ЗСП) соснових пильщиків, соснового шовкопряда (СШ) та соснової совки (СШ) в соснових насадженнях Дослідного лісництва Степового філіалу УкрНДІЛГА (Херсонська область). Використання одержаних даних дасть змогу знизити витрати на обробку насаджень інсектицидами та зменшити негативний вплив на лісову екосистему.