Бій біля урочища Крива Лука та гідроархеологічна розвідка на Сіверському Донці - Додонов, Р.О. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2009)
Стаття присвячена історичній реконструкції одного з епізодів козацького повстання Кондратія Булавіна 1707-1709 року, а саме – бою біля урочища Крива Лука, де загинув отаман Степан Драний. Описуються результати підводної розвідки на Сіверському Донці у пошуках затонулих козацьких човнів.