По слідам загиблої флотилії - Кудимов, А.В. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2011)
Стаття розповідає про пошук слідів монітору „Мартинов”, який входив до складу Дунайської річкової флотилії і у 1941 році загинув на Дніпрі біля селища Благовіщенка. Аналізуються свідчення місцевих мешканців, результати сканування дна Каховського моря.