Підйом танка „Шерман” у Черкаській області - Воронов, С.О. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2012)
Стаття присвячена підйому з річки Гнилий Тікич (Черкаська область) радянського танку виробництва США „Шерман”, що брав участь у ліквідації оточеної німецької групіровки у Корсунь-Шевченківському котлі та загинув від вогню протитанкових гармат. Встановлено ім’я командиру танку. Після реставрації „Шерман” переданий до зберігання у Центральний музей збройних сил України.