Нащадок славного роду (до 100-річчя з дня народження Е.О. Фальц-Фейна) - Гавриленко, В.С. (Вісник НАН України, 2012)
У матеріалі з нагоди 100-річчя від дня народження коротко висвітлено життєвий шлях і діяльність відомого громадського діяча Едуарда Олександровича Фальц-Фейна, нащадка основоположника заповідної справи в Україні Ф.Е. Фальц-Фейна. Особливу увагу приділено тісним зв’язкам Е.О. Фальц-Фейна з батьківщиною, його всебічній підтримці проектів і заходів, що спрямовані на відновлення історичної спадщини біосферного заповідника «Асканія-Нова», та збереження природи загалом.