З історії формування етнографічної колекції виставки XIV археологічного з'їзду в Чернігові - Литвин, К. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті висвітлюється процес організації XIV археологічного з’їзду в Чернігові, історія формування етнографічної колекції, здійснюється аналіз представлених на виставці експонатів, які збереглись і увійшли до колекції Чернігівського з’єднаного історичного музею міської і вченої архівної комісії, в пам’ять 1000-ліття літописного існування м. Чернігова.