Початок політичної діяльності Андрія Жука (1900 -1907 рр.) - Васильчук, В.; Таравська, Я. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Здійснена спроба висвітлити характер і головні напрямки початкового етапу політичної діяльності Андрія Жука. Підкреслюється вагомість його праці для подальшого розвитку ідеї національного визволення українського народу.