Йосиф Леціус на чолі Історикофілологічного інституту князя Безбородька в Ніжині (1913 -1914 рр.) - Моціяка, П. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У дослідженні простежується історія директорства Йосифа Леціуса в Інституті князя Безбородька, яке було нетривалим (один рік). На основі опрацьованих архівних документів постає фігура вмілого адміністратора і господарника, талановитого і далекоглядного педагога, що зробив спробу кардинальної перебудови інституту і яка, на жаль, не з його вини не була завершена.