Горщик і горщиця: феноменологічний вияв метафізики статі - Рахно, К. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Стаття присвячена метафізичним аспектам символізму статі в українських діалектних номінаціях глиняного посуду, пов’язаних із традиційними віруваннями. Проведено порівняння із українськими та білоруськими віруваннями, що стосувалися дерев’яних виробів, зокрема діжі. Досліджено феноменологічні підстави розподілу предметів матеріальної культури за ознакою статі.