Новгород-Сіверська духовна семінарія (1785-1797 рр.) - провідний релігійний навчальний заклад на Чернігівщині в останній чверті XVIII ст. - Рига, Д. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті йдеться про діяльність Новгород-Сіверської духовної семінарії (1785-1797 рр.). Аналізується навчально-виховний процес у навчальному закладі. Подається інформація про викладачів семінарії.