З історії перекладу Святого Письма у Чернігівській єпархії в першій половині XIX ст.: віршоване Євангеліє протоієрея Матвія Данилевича - Тарасенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Стаття присвячена історії віршованих перекладів Святого Письма. Запроваджується до наукового обігу літературна пам’ятка – віршований переклад Євангелія від Луки, здійснений у 20-і рр. ХІХ ст. протоієреєм Чернігівської єпархії Матвієм Данилевичем.