Ідеї патріотизму в українській політичній думці другої половини XV- початку XVII ст. - Пономаренко, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті досліджується специфіка українського патріотизму в політичній думці другої половини XVI – початку XVII ст.