Микола Миклухо-Маклай: мандрівник, учений, гуманіст (до 165-річчя від дня народження) - Пиріг, П. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Зі сторінок статті перед читачем постає образ видатного вченого, мандрівника, гуманіста Миколи Миколайовича Миклухо-Маклая. Дослідження проливає світло на маловідомі факти його біографії, наукової діяльності тощо.