Дворянки Лівобережної України та література другої половини XIX - початку XX ст. - Морозов, В. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті розглядається внесок представниць дворянських родів Лівобережної України в розвиток літератури пореформеного періоду. Окреслено основні їхні здобутки та подана коротка характеристика літературних розвідок Ганни Барвінок, Марка Вовчка, Олени Пчілки, Л. Яновської та ін.