Благодійність православного духовенства у справі поширення жіночої освіти в Чернігівській губернії в другій половині ХІХ - на початку ХХ століть - Колесник, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті досліджується вплив благодійності православної церкви та духовенства на поширення жіночої освіти в Чернігівській губернії в другій половині ХІХ- на початку ХХ століть.