Чернігівські кадети та влада в 1905–1914 роках: імперський та регіональний виміри - Іваницька, С. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті аналізується життєдіяльність Чернігівської організації конституційно-демократичної партії як регіональної філії впливової політичної сили Російської імперії в добу першої революції 1905–1907 рр. та в постреволюційний період. Увагу зосереджено на взаєминах влади й опозиції, відносинах партійного «центру» й «периферії». Джерелами дослідження є передусім матеріали фондів Державного архіву Російської Федерації й щотижневика «Вестник Партии народной свободы», також — публіцистика, мемуари, листування.