До новітньої історії одного імені - Ткаченко, О.Б. (Ономастичні науки, 2009)
Власне ім'я Орест його носієві, автору статті, не подобається. Він хотів би іменуватися Олександром, як спочатку хотіли назвати його батьки. Ім'я ж Орест, в російській вимові Арест, набуло зловісної подібності до апелятива арест, який прийшов і в родину Ореста: в 1937 році батька Ореста, видатного українського мовознавця та перекладача Бориса Даниловича Ткаченка, арештували і в тому ж році розстріляли, а через 20 років, у 1957 р., реабілітували.