Дешифрування псевдонімів як аспект вивчення музичної культури (за матеріалами журналу «Музика» 1920-х років) - Шеремета, І. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
У статті зібрано, класифіковано та частково ідентифіковано різні види псевдонімного прикриття, якими користувалися автори журналу «Музика» в 1923–1927 pоках. Укладено словник псевдонімів, що є важливими кроком у формуванні нового напряму джерелознавчих досліджень в українській музикознавчій науці – музичної псевдонімії.