До проблеми відтворення «священного» в художньому просторі середньовічної ілюмінованої книги - Ганзенко, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
Публікація присвячена дослідженню ілюстративного ряду до Біблії та богослужбових книг Давньої Русі як послідовності зображальних мотивів, які у свідомості середньовічної людини були знаками певних есхатологічних змістів.