Ікона «Покрова Богородиці» з колекції Національного художнього музею України: проблема походження - Ходак, І. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
Ікона «Покрова Богородиці» (И–14) з колекції Національного художнього музею України впродовж півстоліття є об’єктом підвищеної уваги вітчизняних і закордонних дослідників, проте її конкретне місце походження залишалося не визначеним. У статті на основі літературних джерел і вперше введених у науковий обіг архівних матеріалів встановлено, що Д. Щербаківський надбав її для музею 1914 року в церкві св. Параскеви в селі Малнів Львівської області.