Волинська ікона «Успіння Богородиці» середини ХVІІ століття зі збірки НМНАПУ - Бурковська, Л. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
У статті досліджено особливості семантики та стилю волинської ікони «Успіння Богородиці» середини ХVІІ ст. зі збірки Національного музею народної архітектури і побуту України; проаналізовано шляхи формування іконографії сюжету в контексті візантійського та давнього українського мистецтва.