Федір Самійлович Уманцев (10. I. 1914 - 5. XII. 2010) - Студенець, Н. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
5 грудня 2010 року не стало відомого мистецтвознавця, кандидата мистецтвознавства, почесного доктора Науково-дослідного інституту теорії та історії архітектури і містобудування, Федора Самійловича Уманцева.