Невизначальність форми мистецького твору в сучасних поетиках (про книгу Умберто Еко “Відкритий твір”) - Грабовський, В. (Музична україністика: сучасний вимір, 2010)
У статті розглядаються окремі тенденції сучасного мистецтвознавства, відмічені українським музикознавцем, професором А. Мухою у співставленні з теорією “відкритості” твору італійського філософа Умберто Еко. Зокрема, автор статті, спираючись на деякі новітні відкриття в царині європейської філософії, семіотики, теорії інформації (в тому числі й згаданих дослідників), пропонує ширше їх застосування в українському музикознавстві. Підставою для цього є значні мистецькі здобутки сучасної української музики, в яких ці тенденції виразно відчутні.