Актуальні аспекти сучасного функціонування інтерфейсу “композитор – виконавець – музичний простір” - Семененко, Н. (Музична україністика: сучасний вимір, 2010)
В статті здійснено аналіз функціонування нової інтерпретативної парадигми в сучасному музичному континуумі. Акцентується увага на новітніх модусах музичного виконавства в мультимедійних проектах і сучасних композиціях академічного сегменту, зокрема фонематичної музики в умовах трансформацій інтерфейсу “композитор – виконавець – музичний простір”. Розкривається роль просторових рішень для адекватного виконання й сприйняття сучасної музики.