Академічна інструментальна музика української діаспори у першому наближенні (жанровий аспект) - Калениченко, А. (Музична україністика: сучасний вимір, 2010)
У статті розглянуто музику композиторів української діаспори в жанровому аспекті. Уперше запропоновано перелік композиторів східної діаспори.