Аматорські форми музичної творчості на Донеччині в кінці ХІХ – 20-х рр. ХХ ст. - Гердова, Т. (Музична україністика: сучасний вимір, 2010)
У статті розглянуто аматорську музичну творчість на Донеччині кінця ХIХ – першої третини ХХ ст. Виявлено її основні форми та функції в тогочасній музичній культурі зазначеного регіону, роль у становленні професійної музичної традиції в Донбасі.