Система оплати праці міського населення України на початку 1920 рр. - Ямполець, П. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті проаналізовано процеси, що відбувались у системі оплати праці основних виробничих верств міського населення (робітники та службовці) України на початковому етапі непу. В цьому зв’язку охарактеризовані роль і значення державних регуляторних заходів та виявлені їх наслідки для добробуту трудящих. З’ясовані причини диспропорції в оплаті праці окремих категорій працівників різних галузей промисловості республіки.