Василь Гордійович Андрієвський (1881 – 1930) - Цимбаленко, І. (Сiверянський лiтопис, 2012)
Стаття присвячена Василю Гордійовичу Андрієвському, життя та діяльність якого тісно пов’язані з Чернігівщиною, а саме з Куликівським районом, де він служив у кількох церквах звичайним священиком. Його біографія насичена багатьма непересічними подіями, але завершення життєвого шляху Василя Гордійовича перевершило всі попередні, а саме: його було безпідставно звинувачено у антирадянській агітації та контрреволюційній діяльності, справу сфабриковано і винесено смертний вирок.