Про єдиний взірець давньої української шкільної епічної епіцедії - Циганок, О. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті розглядається єдиний у збережених давніх українських поетиках взірець епічної епіцедії. Твір, присвячений єпископу Чернігівському і Новгород-Сіверському Амвросію Дубневичу, міститься у чернігівській поетиці 1749-1750 рр.. Уперше публікується переклад українською мовою.