Синтез третинних амінів діазотуванням амонійімінів. Колоїдно-хімічні властивості похідних N-алкіл-N,N-диметиламінів - Танчук, Ю.В. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Третинні алкіл-N,N-диметиламіни отримують діазотуванням четвертинних солей несиметричних N-алкіл-N,N-диметил-гідразинбромідів. Вивчено поверхневу активність і міцелоутворення у водних розчинах амонійацетатів і N-оксидів алкілдиметиламінів