Анахарсіс як мислитель на рубежі двох цивілізацій - Мозговий, І.; Мозговий, Я. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Простежується діяльність стародавнього скіфа Анахарсіса, творчість якого розглядається крізь призму “діалогу давньогрецької й давньоукраїнської цивілізацій. Спадщина мислителя теж представлена як наслідок міжкультурної й міжгосподарської взаємодій двох етносів.