Взаємозв'язок логічних форм і категорій мислення - Проценко, М. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
В статті дається аналіз результатів вивчення природи людського мислення, його формального змісту, категоріальної структури. Автор обґрунтовує думку про те, що проблема взаємозв’язку логічних форм і категорій мислення може бути вирішена на основі принципу історизму.