Церковна музика середньовіччя та ідеологізація музики в ХХ ст.: парадокси подібності - Васюріна, А. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Подібність між певними сторонами середньовічної церковної і радянської музики обумовлена існуванням стійких конструктів в культурі, які впливають на механізм створення і способи буття окремих різновидів музики.