"Просвіта" Сумщини в контексті формування національної самосвідомості: історія та сучасність - Голубченко, В. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
В статті розглядається роль і значущість такого громадського об’єднання, як Всеукраїнське товариство “Просвіта” ім. Т. Шевченка у збереженні історичної спадщини українського народу, формуванні в нього багатої духовності, почуття любові до рідної мови і культури.