Національна свідомість крізь призму світоглядних позицій українців - Кулішенко, Л. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Стаття присвячена розглядові поняття “національна свідомість” у історичному та філософському аспектах. Автор стверджує, що на формування національної свідомості впливає історія народу та його світогляд.