Морально-психологічна підготовка студентів як світоглядний фактор професійної адаптації майбутнього спеціаліста - Ніколаєнко, Св. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
У статті розглядається проблема морально-психологічної підготовки студентів до професійної діяльності під час їх навчання у вузі. Разом з іншими факторами морально-психологічна підготовка впливає на формування світогляду студентської молоді, зростання її духовності, культури, національної самосвідомості та підвищення рівня її власної самоцінності. Морально-психологічна підготовка є важливим світоглядним фактором адаптації молодого працівника в його майбутній професійній діяльності.