Тема сучасності в культурі ХХ століття - Шило, О. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Розглянуто тему сучасності в мистецтві ХХ століття як особливий соціокультурний феномен, в якому віддзеркалилися базові антропологічні проблеми доби.