Polyblastia nevoi and Caloplaca wasseri — two new lichens from Israel - Kondratyuk, S.; Zelenko, S.; Breuss, O.; Khodosovtsev, O. (Інститут ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України, 2007)
Наведено описи двох нових для науки видів — Polyblastia nevoi S. Zelenko, O. Breuss & S. Kondr. sp. nov. (відрізняється від Agonimia allobata меншими розмірами спор та відсутністю тришарової стінки перитецію) з Верхньої Галілеї та Caloplaca wasseri Khodosovtsev et S. Kondr. sp. nov. (відрізняється від Caloplaca phlogina ендолітною сланню з точкоподібними соралями та ширшими спорами) з пустелі Негев. Обговорюються риси подібності цих видів з близькими таксонами та відмінності від них. Наведені ілюстрації характерних ознак.