Визначення поняття правовий статус Голови Верховної Ради України - Розвадовський, В.І. (Соціологія права, 2011)
Актуальність матеріалу, викладеного у цій статті обумовлена політико - правовим значенням статусу Голови Верховної Ради України, як «другої« особи держави в Україні, що є парламентсько-президенською республікою. Основна мета в цьому дослідженні приділяється визначення поняття правового статусу Голови Верховної Ради України. Оскільки у вітчизняній конституційно-правовій науці відсутні на сьогодні комплексні дослідження, присв»ячені цілісному науковому обгрунтуванню поняття правового статусу Голови Верховної Ради України.