Інституціональні чинники розвитку людського капіталу підприємств - Брюховецька, Н.Ю.; Чорна, О.А. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2009)
Проаналізовано стан інституціонального середовища в Україні, його вплив на розвиток людського капіталу. Обґрунтовано необхідність урахування інституціональних аспектів в управлінні розвитком людського капіталу на підприємствах.